Charlie Huang, teamlid van het Koreaanse kantoor van Pondera in Seoul, is directeur van dit nieuwe bedrijf. Charlie heeft diepgaande kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen en risicobeoordelingen. De groei van duurzame energieprojecten in Korea is de aanleiding om dit gespecialiseerde bedrijf te starten.

Korea start de komende jaren met de bouw van tal van windparken op zee om de ambitieuze doelstellingen voor duurzame energie te realiseren. Om tegemoet te komen aan de behoefte aan een deskundige beoordeling van de betrokken risico’s en een passende verzekeringsdekking, heeft Charlie Huang Pondera Risk Consult Co. Lid. opgericht. Hiervoor zal Charlie Huang gebruik gaan maken van Pondera’s ervaring met offshore windparken en zijn eigen brede expertise op het gebied van verzekeringen en risicobeoordelingen.

Charlie: “Het is heel goed om tijdens de voorbereiding en uitvoering van projecten een ervaren adviseur risicomanagement ter beschikking te hebben. Met de lokale aanwezigheid van Pondera Risk Consult in Seoul verbinden we Pondera’s internationale offshore wind expertise met de Koreaanse en buitenlandse projectontwikkelaars en eigenaren. Nauw samenwerken met een lokale adviseur die de cultuur en taal kent, is enorm waardevol voor de projectontwikkelaars.”

Pondera Risk Consult is operationeel sinds januari 2022 en te bereiken via C.Huang@ponderariskconsult.com.

Pondera’s Charlie Huang, Egbert Jansen and Mark van Doorn brengen een bezoek aan Kepco KPS in Zuid-Korea