Op donderdag 16 september 2021 nam Pondera mee deel aan de online Handelsmissie en maakte kennis met verschillende interessante Vietnamese organisaties.

Pondera ziet Vietnam als een sterke potentiële groeimarkt voor duurzame energie. Sinds 2017 spant onze organisatie zich in om een ​​belangrijke speler te worden op de Vietnamese energiemarkt.

De Handelsmissie vond online plaats, aangezien reizen nog steeds moeilijk is vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie. Het werd georganiseerd door de Dutch Business Association Vietnam (DBAV) in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Hanoi, het International Startup Center Hai Phong (ISC) en PUM Nederland. Het noorden van Vietnam was het belangrijkste aandachtsgebied, gecentreerd rond de stad Hải Phòng, die een van de grootste havens van het land bevat.

Presentaties van de Directeur van het Vietnamese Department of Science and Technology, de Nederlandse Ambassadeur in Vietnam, de President van MKB Nederland, de Country Coordinator van PUM Vietnam en de Executive Director van de DBAV werden gevolgd door een business matchmaking event.

Nederland is de op één na grootste handelspartner van Vietnam in de Europese Unie en beide landen onderhouden sterke relaties in verschillende vitale sectoren zoals water, agrifood, logistiek en (hernieuwbare) energie. Wat dat laatste betreft, beschouwen we onszelf met trots als een van de Nederlandse koplopers.

We kijken terug op een succesvol evenement en vol nieuwe relaties zetten we onze missie voort om Vietnam te ondersteunen bij het adopteren van hernieuwbare energie.

Voor de geïnteresseerden is de plenaire sessie van de Handelsmissie te bekijken via de volgende link:

Bent u op zoek naar meer informatie over de handelsmissie of onze activiteiten in Vietnam, neem dan contact met ons op.