Vacature: Junior/medior adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Pondera Consult is op zoek naar een junior of medior adviseur ruimtelijke ontwikkeling, vanwege de toenemende behoefte aan ondersteuning op juridisch planologisch gebied.

Wat houdt de functie in?

Je zult voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het opstellen van ruimtelijke plannen voor onze klanten, zoals bestemmingsplannen, inpassingsplannen en ‘goede ruimtelijke onderbouwingen’ voor duurzame energieprojecten zoals windenergie- en zonneprojecten. Ook andere werkzaamheden binnen Pondera Consult behoren tot de mogelijkheden. Denk daarbij aan het opstellen van (ruimtelijke) verkenningen, milieueffectrapportages en omgevingsvergunningaanvragen. Samenwerken met collega’s in verschillende disciplines binnen Pondera Consult is je dagelijkse bezigheid. Je ontwikkelt jezelf op termijn tot een medior/senior adviseur die geheel zelfstandig projecten acquireert, aanstuurt en meehelpt met het uitbouwen van de dienstverlening van Pondera Consult.

Als adviseur weet je de verschillende relevante ruimtelijke en milieuaspecten en (toekomstige) vernieuwing in beleid en wet- en regelgeving te vertalen naar onze projecten, adviezen en (juridische) ruimtelijke plannen. Je kent de ruimtelijke wet- en regelgeving goed, zoals de Wet ruimtelijke ordening. Ook weet je de weg in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Crisis- en herstelwet en de toekomstige Omgevingswet, of weet je jezelf daar snel wegwijs in te maken. Je vindt het uitdagend om de wensen van onze klanten te vertalen in een goed en juridisch haalbaar ruimtelijk plan. Enige ervaring met het opstellen van ruimtelijke plannen is een pré, maar belangrijker is dat je er enthousiast wordt om duurzame energieprojecten een stap dichter bij realisatie te krijgen. Je ondersteunt in eerste instantie een senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij ruimtelijke plannen. Naarmate je meer ervaring hebt, werk je meer zelfstandig en krijg je de verantwoordelijkheid om zelf projecten van A tot Z uit te voeren.

Gevraagde kennis en vaardigheden

Pondera Consult zou graag kennis willen maken met een junior/medior adviseur ruimtelijke ontwikkeling, die:

 • Een opleiding ruimtelijke ordening en planologie, ruimtelijk bestuursrecht of een vergelijkbare opleiding op HBO- of WO-niveau met goed gevolg heeft doorlopen en 0 tot 5 jaar relevante werkervaring heeft;
 • Kennis heeft van relevante wetgeving zoals de Wet ruimtelijke ordening;
 • In hoge mate zelfstandig is en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel heeft voor het werk dat wordt uitgevoerd;
 • Een goede uitdrukkingsvaardigheid heeft in het Nederlands in woord en geschrift;
 • Enthousiast, collegiaal en ondernemend is;
 • Graag een groeiend bedrijf van een dertigtal mensen wil versterken;
 • In bezit is van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Naast de 10 jaar jonge onderneming, waar alle vrijheid is om je te ontwikkelen en waar plezier in het werk het voornaamste is, bieden wij:

 • Een uitstekend salaris en secondaire arbeidsvoorwaarden, zoals laptop, telefoon, pensioen en onkostenvergoeding;
 • Uitzicht op een vast contract;
 • Een jong, deskundig en gedreven team professionals die samen ook buiten werk activiteiten ondernemen zoals diners en sportactiviteiten;
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden, doordat de markt en de organisatie groeien;
 • Duurzame energieprojecten, waar wij trots op zijn om aan te mogen werken;
 • Flexibele werkplekken en – tijden, met kantoren in Zeist en Hengelo.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met onze senior adviseur ontwikkeling Marjolein Pigge via 06 – 29 42 18 56.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie, bij voorkeur per e-mail voor 1 februari 2018 naar:

Pondera Consult B.V.
T.a.v. dhr S. van de Bilt
Postbus 579
7550 AN Hengelo (Ov.)

hr@ponderaconsult.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.